طرقي في تجميد الخضار والفواكه
اولا الطماطم :
أنا بجيب الطماطم مستوية وبعدين اضربها فى الخلاط واصفيها بصفايه .. وبعدين احط لكل كيلو طماطم تلات ملاعق .زبدة زبرو فات واسيبها لحد ماتنشف مويتها مرة وبعدين احطها فى اكياس وكل كيس على قد الطبخة..
..
2- الثوم:حاولي تشتري الثوم وقت ما يكون رخيص لانو صار بالحلقة عااالي
بجيب الثوم واقشره واحطه فى الخلاط واحط معاه لكل كيلو ثوم اتنين ملعقة كبيرة زيت زيت ونص ملعقة ملح... واضربهم لحد مايبقى ناعم... واحط معظم الكمية فى برطمان زجاجى (والزيت عشان لون الثوم مايتغيروكمان يحتفظ بنكهته.. اما الملح عشان مايتجمد فى الفريزر واعرف اخد منه بالمعلقة بطريقة سهلة).... اما باقى الكمية باحط معاهم فى الخلاط فلفل اخضر وكزبرة خضرة وكمون كتير وبضربهم مرة تانية لحد ما المكونات تنعم وبحطهم فى برطمان تانى عشان تتبيل السمك وطواجن الجمبرى والكاليمارى.. وتتبيلة البادنجان المخلل وحاجات كتير.......ويقعد من السنة للسنة اللى بعدها....
..
ثالثا البازاليا:بجيب البازاليا واخرج حبوب البازاليا من قشرتها واحطها فى كيس مع جزر مقطع مكعبات صغيرة ... وبس
..
رابعا الفاصوليا:قطعي أطراف الفاصوليا حطيها بماء مغلي لمده 5 دقاثق ثم صفيها وعلى طول ضعيها بماء ممزوج بمكعبات الثلج واصفى الفاصوليا مرة اخرى واعبيها فى اكياس على حسب الأكلة..
خامسا الخضار بالنسبة للبقدونس والكزبرة والشبت أغسلهم وانقعهم فى ماء مضاف له معلقة خل وبعدين افرمهم بمخرطة الملوخية صفيهم لمدة ساعتين على قطعة قماش وبعدين حطي في أكياس كمية قليلة حسب الحاجة ..وباستخدمه لخلطة المحشى والممبار والفول بالمكشن وساعات لما بيكون عندى عزومة بافرشهم تحت الاكل فى الطبق وارشهم على الصحن ...
..
سادسا البطاطس المقلية:قشري البطاطس واغسليها قطعيها أصابع متوسطة وطويلة.. وانقعيها فى ماء ساخن وملح وخل وملعقة سكر..(لكل كيلو بطاطس 1لتر ماء ساخن و3ملعقة ملح صغيرة وربع كوب خل وملعقة سكر) واتركها فى الماء منقوعة لحدمايبرد يكون دافئ واحمرها وبالفرن بعد ماتكوني دهنتيها بملعقتين زيت زيتون وبعدما تاخد اللون الاصفر الفاتح.. واقلبها لحد لونها ما يبقى دهبى فاتح وأنشلها على ورق ماص للزيت واسيبها لحد ماتبرد وبعدين احطها فى علبة بلاستيك فى الفريزر... واخرجها فى اى وقت بالفرن شديد الحرارة (عشان درجة برودة البطاطس تقلل درجة حرارة الزيت فلازم يكون الزيت سخن مرررة)
..
سابعا ورق العنب:باقوم برص ورق العنب واحدة عكس واحدة... يعنى امسك الورقة من العنقود واحطها فى اتجاه معين والورقة اللى بعدها اخلى العنقود فى الجهة الاخرى .......واشيلهم فى اكياس فى الفريزر ولما باطلع الكيس باسلق ورق العنب وهو متجمد.. ..
ثامنا الباميه:
لما تجيبها من الحلقة يكون الكرتون ب40 ريال وتفدري تاخدي كل المقاتسات الي تناسي طبختك
أإقمع البامية وأغليها لمدة تلات دقائق فى موية مغلية على النارواطلعها من المية المغلية على مياة فيها مثلجة(فيها تلج)وصفيها كويس من الموية وشيلها فى اكياس وقت الاستخدام وهى متجمدة عشان لونها يبقى حلو مو غامق..
خامسا الموز:
عن نفسي اسوي لكل كيلو موز ربع كوب لبن و2 ملعق سكر واضربه فى الخلاطح يكون عندك جرانيتا موز تحفة ... باخد منها بالمعلقة واعمل عصير موز باللبن او بحطها على فروت سلاطت بدل الأيس كريم وبحطها كمان على الكيكة وهية لسه طالعة من الفرن (ساخن مع بارد)
سادسا الجوافة:باقطعها شرايح واحط عليها سكر واشيلها فى الفريرز فى اكياس حسب الحاجة...
سابعا البلح الرطب (الاسمر):باشيله فى برطمان بعد ما أشيل النوى وأقسمه نصفين.. باحطه بالطول جنب بعض وده بيسهل انى اخد منه من غير مايتقطم .. وعلى فكرة ما بيتجمد أبدا" ...
ثامنا الرمان:بافصص الرمان واخرج الحب واحط عليه سكر واشيلة فى اكياس ... بيتجمد .. وباستخدمه فى الفروت سلات وسلطة الرمان وتارت الفواكه وكزينة لكثير من الحلويات والايس كريم.. وكمان بعمله عصير مممممممممممم مرة لذوذواصفيه وعلى فكرة الرمان حارق للدهون ..
..
تاسعا العنب: اشترى العنب اللى حباته كبيرة سواء كان أحمر أو أخضر.. وأشيله فى اكيس بعد ما اغسليه طبعا خدي كمية منه واتركيه يومين على صينية كبيرة مفروشة بورق ابيض وعلى الورق قطعة قماش .. وبعدين بقدر وحطي فيه ماء مغلى وزيت لوز (لكل لتر ماء ملعقة زيت لوز صغيرة) ونضعي فيها العنب بعد ان أصبح ذابلا" لمدة ثلاث دقائق وبعدين صفى العنب وبعدين حطيه مرة تانية على نفس الصينية واتركيها فى مكان مشمس مرة عاد شمسنا ماشاء الله عليهالمدة2 او 3يام وكل يوم قلبي.. ح يصير عندك زبيب بيتى .. انا باعملة لو كان العنب اللى عندى بقى ذابل او كان موحلو مرة...
عاشرا" الليمون والبرتقال البلدى:الاتنين باعملهم بنفس الطريقة... الاول ابشر قشر الليمون اوالبرتقال بمشرة صغيرة .. لا تبشري الجزء الابيض... وباحتفظ بهم فى علب تلاجة صغيرة اوى او برطمانات صغيرة لانى باعمل كميه كبيرة جدا..وبعدين باقسم الليمون والبرتقال اللى بشرت قشرتهم نصفين واعصرهم كويس واحطهم فى علب مكعبات التلج ... وباعملهم مكعبات ليمون وبرتقال.. وكل مكعب على قد كوب العصير لو قلبناه كويس مع ماء وسكر... او كميه مكعبات فى الخلاط مع مياة وسكر.......وكمان مكعبات الليمون بتبل بيها الدجاج والبفتيك مع باقى المكونات طبعا.. وباعمل منها كل حاجة
ويارب ما حد يسال ويقول انتي كل يوم بتسوي ده لان الكميات دي تجلس مدة او حسب استخدامك
ووووبس سلامتكم
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق